Бисер Петков се срещна с еврокомисаря по заетостта и социалните въпроси

Политика

20-07-2017, 10:46

Снимка:

btv.bg/ кадър

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Бисер Петков: Гарантираният минимален доход е ключова величина

В естонската столица Талин министър Петков представи приоритетите на България в областта на заетостта и социалната политика

Основните теми, които България ще постави в дневния ред на европейските дебати през първата половина на 2018 г., са бъдещето на труда, политиките за ранно детско развитие и интеграция на хора с увреждания, възможностите за подкрепа от Европейския социален фонд след края на настоящия програмен период 2014-2020 година.

Министър Петков и еврокомисар Тейсен отделиха специално внимание на откритите законодателни инициативи, по които се очаква по време на българското председателство да се завърши работата и постигне съгласие в рамките на Съвета на ЕС с очакван положителен ефект за гражданите на Общността. Обсъдени бяха и събитията в календара на българското председателство.

В естонската столица Талин министър Петков представи приоритетите на България в областта на заетостта и социалната политика и събитията, които страната ни ще организира през първото полугодие на 2018 г. и пред Агнес Йонгериус, заместник-председател на Комисията по заетостта в Европейския парламент. Двамата изразиха съгласие по основните въпроси, по които България, в ролята си на председател на Съвета на ЕС, ще води преговори с Европейския парламент с цел окончателно приемане на законодателни инициативи.