Ангелкова: Нашето Черноморие предлага разнообразни видове почивки

Българското Черноморие не е „Слънчев бряг”

Предстоят много проверки на Северното Черноморие. Започваме от „Златни пясъци” и продължаваме нагоре в посока Добрич. Това заяви в ефира на Нова Телевизия министърът на туризма Николина Ангелкова.

„На плажовете проверяваме дали има 50% свободна зона, дали заведенията на територията на плажа отговарят на схемата, има ли медицински пунктове, почистено ли е, спасителите”, поясни Ангелкова.

Министърът потвърди, че е направена проверка на сигнала за мазут на плажа на Синеморец и действително са установени петна по плажа, изхвърлени от морето от старо замърсяване извън териториалните води на България. „Веднага сме дали предписание на концесионера да сложи табела, че плажът към момента е замърсен и незабавно да го почисти”, заяви Николина Ангелкова.

Попитана за шума от дискотеките, Ангелкова заяви, че българското Черноморие не е „Слънчев бряг”. „Нашето Черноморие предлага разнообразни видове почивки. Важно е да има обособени места, за да предлагаме това, което се търси ”, заяви Ангелкова и добави, че в Русия миналата година страната ни е класирана на 1 място като семейна дестинация за почивка.