Дарение за малък пациент с диабет в УМБАЛ "Св. Марина“ – Варна

Общество

19-07-2017, 17:25

Снимка:

Асоциация "Докосни дъгата"

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Асоциация "Докосни дъгата" спечели още една битка за децата с диабет

Танцовият състав при НЧ "Ракитин" подкрепи каузата на асоциация "Докосни дъгата" срещу диабета

Асоциация „Докосни дъгата“ направи нови дарения на деца с диабет тип 1 и представи новите си членове

Асоциация „Докосни дъгата“ дари една незабравима празнична вечер на деца с диабет тип 1

Петя Раева и асоциация „Докосни дъгата“ – фокус на благотворителния бал Лайънс Клуб София Витоша

„Докосни дъгата“, събра средства в помощ на деца-диабетици с благотворителна изложба

НЗОК най-после обърна внимание на диабетно болните след апела на г-жа Петя Раева от Асоциация „Докосни дъгата“

Асоциация „Докосни дъгата“ награди учители-творци

Петя Раева и редица известни личности станаха мисионери на благотворителната организация „Докосни дъгата“

Велислав получи инсулинова помпа и консумативи по проект на асоциация "Докосни дъгата" и ж.к. "Лабиринт"

Малкият Велислав, пациент на първа детска клиника в УМБАЛ "Св. Марина" – Варна, получи като дарение инсулинова помпа и консумативи по проект на асоциация "Докосни дъгата" и жилищен комплекс "Лабиринт".

"За семейството на 6-годишния Велислав това означава спокойствие, защото благодарение на инсулиновите помпи децата с диабет имат възможността да провеждат най-доброто и най-модерно лечение у дома, каквото УМБАЛ "Св. Марина" предлага на всички свои пациенти." Това каза проф. д-р Силва Андонова, директор "Лечебно-диагностична дейност" в болницата и благодари на дарителите.

Помпената терапия е златният стандарт за лечение на диабет в богатите страни в Европа и по света, защото постига висока ефективност при децата и може да предотврати усложнения и проблеми при по-голяма възраст.

"Радваме се, че, подкрепяйки тази кауза, успяваме да дарим усмивки на възможно най-много деца като улесним тяхното ежедневие. Надяваме се, че, давайки гласност на начинанието ни, ще направим съпричастни към подобен вид дейности част от обществото и бизнеса. Това е третата помпа, която даряваме заедно с нашите клиенти. До края на проекта ни се надяваме да осигурим още поне 7. Всичко това нямаше да се случи без успешното сътрудничество и усилената работа на екипа на проф. д-р Виолета Йотова, на д-р Денислава Ангелова и асоциация "Докосни дъгата", каза Преслава Иванова, представител на екипа на комплекс "Лабиринт" и неговите клиенти.

Денислава Ангелова се обърна с благодарност към "Лабиринт" за тяхната отзивчивост, доброта и постоянство.

Само за 4 месеца след подписването на договора за съвместна работа за борба с диабета, жилищният квартал успя да събере средства за две инсулинови помпи и два сета консумативи към тях. През февруари те бяха дарени на Никола, който е само на 3 годинки и Андреа - на 8 години. Сега своята получи и 6-годишният Велислав, който от 4 години и половина е с диабет. Крайната цел е за една година да се закупят 10 инсулинови помпи от продажбата на всеки апартамент в ж.к. “Лабиринт", отделяйки се процент от сумата за събиране на средства и за купуването на инсулиновите помпи.

Асоциация "Докосни дъгата" е най-големият дарител на инсулинови помпи в България, успяваща да привлече към себе си физически лица и търговски фирми подпомагащи каузата им.