Слънчев календар - четвъртък, 20 юли 2017

2 слънчев ден – Денят е свързан с Благата Мисъл (в християнството с Николай Чудотворец). Ден за знания, контакти, пътешествия. Ден за очистване на помислите, осъзнаването и приемането им.
Тотем на деня е Кучето, символ на вярност и служенето.
Препоръчва се да се избавите от ненужни връзки и запознанства. Добре е да се различава доброто от злото. Благоприятни са контактите, общуването, ученето, информацията, овладяването на нови знания. Бъдете милостиви.
Не се препоръчва занимания с домашни дела, пране, приемане на гости. Нежелателен е алкохола, тежката храна. Не трябва да мълчите или лъжете.
Облеклото - Добре е да се купуват нови дрехи, тъй като денят символизира смяната на старата обвивка с нова. Хубаво е да облечете нещо ново в жълто, светлосиньо и жълто-зелено. Ако нямате такива дрехи, може да носите в такъв цвят кърпичка или парче плат. Да се избягват червените, оранжевите и лилавите тонове.
Знамения – Ако на излизане от къщи срещнете страничен вятър или листо от дърво падне на главата ви, това е знак за небесна защита.
Намиране на метални предмети или монети днес не е добър знак. По-добре не ги вземайте.
Ако чуете да ви назовават по име, веднага си намислете желание.
Ако крушката изгасне сама, видите искри, това е лош знак. Лоши мисли са отправени към вас.
Ако ви се скъсат в къщи завеси, пердета, покривка, това е знак за бедност.
Ако нещо се обърка в делата ви, това е знак за загуба на защита. Следете контактите си, лъжа от страна на околните.
Ако черна котка ви пресече пътя, по-добре се откажете от работата, която сте замислили.
Сънищата са пророчески. Добре е да видите, че пътувате, път, дървета – това е знак за благополучие, промени към по-добро, изпълнение на желания. Лошо е да сънувате, че се подстригвате, че сте с променен външен вид в огледалото – знак за измама. Ако сънувате починал роднина, това е добър знак, иска да ви каже нещо, влизате в контакт с него.
Числа на деня – 17, 31, 48