С. Петрова: Ще подпомагаме семействата с три деца - bulgaria.utre.bg

С. Петрова: Ще подпомагаме семействата с три деца

19 юли 2017, 10:06 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    bnt.bg/ кадър

Трябва да имаме санкции към такива работодатели, които дискриминират българската жена

"Има идея да се подпомагат семейства с най-вече трето дете с безплатна детска ясла, градина, дрехи, помагала за училище, да се мотивират децата да ходят на училището. Това е приоритет на правителството на г-н Борисов. Това каза в ефира на БНТ Султанка Петрова, зам.-министър на труда и социалната политика.

"Този акцент, който поставихме на кръглата маса в СУ на 9 юли, разглежда в по-голяма аспект проблемите на демографската криза. Регионалното различие вече е изключително тежко. Това ще бъде наш акцент", добави тя.

"Ние искаме да направим разрез на самите региони, за да видим къде се крие проблемът. Това може да стане единствено чрез политики, насочени към съответните общини", каза Петрова.

За дискриминацията при започване на работа тя каза следното: " Ние трябва да имаме санкции към такива работодатели, които дискриминират българската жена. Това е изключително голям проблем. Ние трябва да гарантираме работа поне на един от двамата родители при семейство с повече деца. България наистина има нужда от голяма мощна кампания, защото е време да се събуди българското общество.

Относно нетрадиционното образование и социалното предприемачество говори Пламен Попов от кампания „Аз събуждам България”. "Ние се занимаваме с неформално образование в България близо 2 години като частен бизнес и вждаме какви са ефектите от обучение за ефективна комуникация, презентационни умения, онлайн маркетинг, лични финанси и неща, които могат да повишат качеството и на живот дори да се продадеш добре на работа", обясни той.

"Кампанията е абсолютно безплатна. Предстои да се проведе в Южния парк с лектори, музиканти. Има подкрепа от българите, живеещи във Великобритания. Надяваме се чрез добрите практики хората наистина да намерят своето място", добави Петрова. Тя сподели още, че Министерството на труда и социалната политика се е ангажирало до края на 2017 година да има закон за социалната икономика в България.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Политика