Тръмп се е срещнал втори път с Путин на Г-20

Свят

19-07-2017, 09:45

Снимка:

bnt.bg/ кадър

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Тръмп: С Путин се разбираме много добре

Досега се знаеше само за един разговор между Путин и Тръмп по време на форума

Президентите на Русия и Съединените щати са се срещнали втори път на срещата на Г-20, която се проведе в началото на месеца в Хамбург, предава БНТ. От Белия дом потвърдиха информацията, но обясниха, че срещата била неформална.

Вторият разговор между президентите на Русия и Съединените щати бил на 7 юли по време на вечеря, организирана от канцлера на Германия. Според твърденията, руският президент седял до първата дама на Съединените щати. Към края на вечерята, Доналд Тръмп заговорил Путин. На разговора присъствал само руският преводач. Този факт предизвика остри реакции в Съединените щати. Според критиците на Тръмп, той е нарушил протокола. Обяснението на Белия дом е, че американският преводач не знаел руски.

За какво точно са разговаряли двамата президенти втория път не е ясно. Първата среща между Путин и Тръмп продължи около два часа и на нея двамата лидери обсъдиха двустранните отношения, конфликтите в Сирия и Украйна, ситуацията около Северна Корея и киберсигурността.

Доналд Тръмп реагира гневно на разпространените в медиите съобщения. В Туитър той написа: "Съобщенията на Фалшивите новини за тайна вечеря с Путин са извратени. Всички лидери от Г-20 и съпругите им бяха поканени от германския канцлер. Пресата знаеше!".

Няколко минути по-късно, той написа още едно съобщение: "Фалшивите новини стават все по-безчестни! Дори една вечеря, дадена в чест на топ 20-те лидери в Германия е направена да изглежда зловеща".