Тържествен митинг в Карлово за 180-ата годишнина от рождението на Апостола

На него ще присъства заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Пламен Атанасов

Днес от 21.00 ч на площад „Васил Левски“ в родното място на Апостола - Карлово ще се състои тържествен митинг (заря) с участието на военнослужещи от 61-ва механизирана бригада. На него ще присъства заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Пламен Атанасов.

Освен това, Националният военноисторически музей (НВИМ) ще публикува за първи път на официалната си интернет страница архива за издирване гроба на Апостола на свободата. В него са събрани спомени и сведения за вероятното място на гроба на Левски, проучвания на различните хипотези за мястото на обесването му и гроба, както и анализ на автентичността на данните.

В деня на рождението на Апостола - 18 юли входът за постоянната хронологична и външна експозиция на НВИМ ще е на половин цена, а гостите на музея ще могат да видят лични вещи на Апостола.

Почетни караули от Военноморските сили, 68-ма бригада „Специални сили“ и Сухопътните войски ще участват във военни ритуали и тържествени мероприятия по поднасяне на венци и цветя в градовете Варна, Бургас, Пловдив, Стара Загора, Хасково, Ямбол, Шумен, Плевен, Асеновград, Ловеч, Казанлък и други населени места.