А. Тодоров: Скандалът "НДК" e буря в чаша вода

БСП се занимава се занимава с политическо отровителство

България няма да загуби домакинството на Европредседателството заради смяната на плочки в НДК. Това заяви в ефира на БНТ депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров. "Така наречения "Скандал НДК" е буря в чаша вода, защото забавянето може да бъде наваксано", каза още той.

Тодоров е убеден, че когато временна комисия излезе с доклад, нещата ще са като във всяко едно дружество, управлявано от държавата. "Там, където има 100-процентова държавна намеса и собственост, нещата не вървят. Забележете кои са най-скърцащите елементи от левиатана България - големите монополисти, големите дружества, в които се въртят милиони на ден, примерно това са "Мини Марица-изток". Къде имаме най-проблемен участък - има една структура, в която социализма не само не си е тръгвал, а той е уголемен до национални катастрофични размери - комисията КЕВР. Какво представлява КЕВР - сядат едни чиновници, подбрани на партиен признак и умозрително определят цената на дадена стока. Нали заради това фалира социализма. И винаги казват, че цената не може да върви надолу. Там, където има социализъм, има страшни загуби", каза той.

Според Антон Тодоров БСП се занимава с политическо отровителство. "Политическото отровителство на БСП представлява следното: прикриване на техните гигантски престъпления и на партията, която те наследяват, прикриване на гигантските престъпления по време на мандатите, в които те управляват. Само преди 20 години 17 банки бяха източени. Те в момента "врещят" за КТБ, че едва ли не ГЕРБ е виновен, а дори техния коалиционен партньор ДПС каза, че БСП е виновна за фалита на КТБ. А по времето на Виденов и на Румен Гечев, който и сега е депутат 17 банки фалираха, българите обедняха, стигнаха до 2-3 долара", обясни депутатът.

Според Тодоров Корнелия Нинова е политическа отровителка, всяко или почти всяко нещо, което тя каже е неистина.