От днес започва захлаждане на времето

Региони

15-07-2017, 10:21

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Седмичен хороскоп за 10 - 16 юли 2017

Честваме 140 години от рождението на Елин Пелин

Максималните температури ще са между 25 и 29 градуса

Захлаждане от днес. То се усети още в ранните сутрешни часове. Повече слънце ще има на изток, особено следобед, сутринта и там ще има облаци, но не за дълго. В Западна България ще има по-сериозна облачност - купесто-дъждовна, очакват се валежи и гръмотевици. В Югозападните райони, Рила, Родопите се очакват най-сериозните валежи, възможни са и градушки в 3 области - Благоевград, Смолян и Пазарджик. Максималните температури ще са между 25 и 29 градуса.

Край морето ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен, в южните райони – временно силен вятър. Максималните температури ще са между 23-26 градуса.

Над планините ще има валежи и гръмотевици, придружени от временно усилване на вятъра.. Ще е по-хладно, с максимална температура на 1200 метра – около 20 градуса.

Западна и Централна Европа, Полша и Украйна са под влияние на хладна въздушна маса. Над Италия и Балканите от север температурите се понижават.

Над Балканския полуостров преди обяд ще преобладава слънчево време. Облачно, с краткотрайни валежи ще е главно в Гърция и в Северна
Румъния.