Борисов: Brexit ще бъде тежък процес

Политика

14-07-2017, 12:56

Снимка:

Facebook

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Захариева пред Великобритания: Вие напускате ЕС, но не и Европа

Великобритания иска да запази българите, живеещи там

Брекзит ще бъде тежък процес. Това заяви от парламентарната трибуна премиерът Бойко Борисов по време на разискванията по питането на народния представител Корнелия Нинова към министър-председателя относно Бяла книга за развитието на Европа, предложена от Жан-Клод Юнкер - председател на Европейската комисия, предаде Агенция „Фокус”.

„Преди да дойда тук, беше британският министър сър Алън Дънкан в Министерски съвет. Единственото, което е ясно, че тези знаещи и можещи българи, които работят във Великобритания, те искат да си ги запазят. Ние, като държа сме дали много пари да обучим тези доктори и медицински сестри и те наготово са ги взели”, заяви Борисов.

„Тук може да се дебатира. Редно ли е държавата да те обучава и накрая да си заминеш, без да дадеш един лев?”, попита Борисов. Той се обърна към опозицията с думите: „Да хванем две-три теми, за да има смисъл, че сме дошли. Иначе ще си изцедим времето. Вие ще викате: „Благодарение на нас се съмва”, а ние ще се опитаме да кажем, че не се е съмнало благодарение на вас и няма да има смисъл”, коментира още премиерът.