Радев за момчето, блъснало туристи в Триград: Върни се! - bulgaria.utre.bg

Радев за момчето, блъснало туристи в Триград: Върни се!

14 юли 2017, 09:29 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    nova.bg/ кадър

Можеш да понесеш отговорността за грешката си

Слез долу! Върни се при родителите си, защото ти си важен! И можеш да понесеш отговорността за грешката си. С тези думи от ефира на Нова Телевизия министърът на вътрешните работи Валентин Радев се обърна към 16-годишния Кристиян, който блъсна група туристи с кола в Триград. Момчето изчезна веднага след инцидента и е в неизвестност вече шести ден.

Вътрешният министър коментира и казуса с жестоката смърт на 29-годишната студентка Виола, убита от приятеля си, срещу когото и в миналото е имало жалби за насилие. В три от четирите случая са му издадени предупредителни протоколи. Това е, което законът предвижда”, обясни Радев.

Във връзка с разследването на Нова Телевизия за функционирането на българската „ало” мафия от територията на Румъния министърът увери, че властите в двете страни вече работят съвместно по казуса. „Свързали сме се с румънските си колеги, но те са малко по-мудни, защото това не засяга тяхната държава”, каза Радев. И допълни, че крайната цел е да се усложни процедурата за купуване на СИМ карти от северната ни съседка. Именно чрез тях българските телефонни измамници лъжат възрастни хора у нас и в Гърция.

Вътрешният министър разкри още, че в момента униформените работят по случай с кражба на „впечатляваща” сума пари и бижута – също на голяма стойност, от къща в софийско село.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета