Ключова среща между Борисов, Ципрас и Вучич в Солун (видео)

Посещението в Солун от страна на българския премиер е част от поредица международни визити, които той проведе през последните дни

Министър-председателят Бойко Борисов е на официално посещение в Солун, където се срещна с гръцкия си колега Алексис Ципрас и със сръбския президент Александър Вучич. Българскитя премиер Бойко Борисов проведе няколко срещи днес следобед с гръцкия си колега Алексис Ципрас и сръбския президент Александър Вучич. Основните теми, които обсъдиха са енергийната и транспортна свързаност на България, Гърция и Сърбия. Бяха обсъдени някои от ключовите проекти като изграждането на ж.п. транспортна връзка между Русе и Солун, минавайки през Бургас и Александруполис, както и газовата интерконекторна връзка между България и Гърция. Други теми бяха - сигурността в региона с оглед на бежанския и мигрантски поток.

Посещението в Солун от страна на българския премиер е част от поредица международни визити, които той проведе през последните дни. Преди дни посети Инстанбул, след това и Триест. В италианския град беше поканен на заключителна вечеря на 4-тата среща на Върха на страните от Западните Балкани. Бойко Борисов там пое ангажимента и даде заявката, че ще се направи всичко възможно членството на страните от Западните Балкани да бъде приоритет по време на българското европредседателство.

С гръцкия ми колега Алексис Ципрас обсъждаме регионалната сигурност, съвместните проекти и актуалните европейски въпроси.

Публикувахте от Бойко Борисов в 13 юли 2017 г.

Изявление след срещата на високо равнище между България, Гърция и Сърбия

Публикувахте от Бойко Борисов в 13 юли 2017 г.