Гл. комисар Маринов: Бежанският натиск към страната ни не е сериозен

Общество

13-07-2017, 17:45

Снимка:

btv.bg/кадър

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

М. Маринов: Униформените трябва да бъдат обезщетени за всичко, което сами са закупували

Наблюдава се преориентиране на хора, занимаващи се с престъпната дейност, от каналджийство към контрабандна на акцизни стоки

Към момента се запазва тенденцията бежанският натиск към страната ни да не е сериозен. Това стана ясно след проведеното оперативно работно съвещание между главният секретар на МВР – гл. комисар Младен Маринов и директора на Главна дирекция “Гранична полиция“ – гл. комисар Светлан Кичиков. В съвещанието са участвали директорите на всички регионални дирекции “Гранична полиция“ в страната, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Съставените анализи посочват, че се наблюдава преориентиране на хора, занимаващи се с престъпната дейност, от каналджийство към контрабандна на акцизни стоки. В този контекст са обсъдени организационни мерки за насочване на ресурса към противодействие на този тип престъпления.

Също така е направен и анализ на оперативната обстановка и възможностите за засилване на противодействието на контрабандата на цигари, тютюни, алкохол и горива в граничните райони. На директорите са поставени конкретни задачи и едномесечен срок, след който трябва да докладват за предприетите конкретни действия и постигнатите резултати.