Трагедия в Сл. бряг: Туристка се удави, издирват детето й

Крими

13-07-2017, 11:52

Снимка:

Pixabay

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Издирват удавен втори ден

Жената е от Чехия, 11-годишното момиченце също

Чешка туристка се е удавила в Слънчев бряг, издирват 11-годишно момиченце, влязло в морето заедно с жената, съобщиха от Областната дирекция на МВР - Бургас.

В полицията в Несебър е получено съобщение за инцидента между 6 и 7 спасителен пост в Слънчев бряг срещу бистро „Кораба”.
Изпратените на място полицейски служители установили, че 38-годишнен мъж от Габрово предприел първоначални действия за спасяване, но въпреки намесата му, извадената от водата жена починала. Констатирано е, че удавилата се е 61-годишната чешка туристка, отседнала в хотелски комплекс в Слънчев бряг.
Спасителят заявил, че влизайки във водата за да спасява жената, забелязал и дете, което потънало и повече не успяло да излезе на повърхността. Незабавно са предприети издирвателни мероприятия от служители на „Морска администрация” и „Пожарна безопасност и защита на населението”, но тялото на детето не е открито.
Момиченцето е 11-годишно, от виетнамски произход, постоянно пребиваващо в Чехия, отседнало заедно с жената в Слънчев бряг.

Тялото на 11-годишното момиченце все още се издирва.