Главчев: Научете правилника, преди да ме обвинявате в неспазването му

Политика

12-07-2017, 12:59

Снимка:

parliament.bg

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Цветанов: Аргументите за оставка на Валентин Радев са несъстоятелни

Председателят на парламента отстрани Румен Гечев от БСП от пленарната зала

Който ме обвинява в неспазване на правилника, бих го посъветвал първо да го научи и тогава да отправя такива обвинения. Това каза пред журналисти в Народното събрание председателят Димитър Главчев във връзка с отстраняването на Румен Гечев от БСП от пленарна зала по време на гласуването на Споразумението за консултантски услуги между Министерски съвет и Международната банка за възстановяване и развитие.

На въпрос защо не е дал думата на представителя на Министерски съвет Красимир Божанов, който бе допуснат в зала Димитър Главчев посочи: „Ще му дадем думата сега, той е тук, за да отговори на въпросите“.

Бях отстранен от пленарна зала, защото настоявах да се изпълни Конституцията и закона – това няма да остане ненаказано. Това каза пред журналисти народният представител от ПГ на „БСП за България“ проф. Румен Гечев след като бе отстранен от пленарната зала преди гласуването на Споразумението между Министерски съвет на Република България и Международната банка за възстановяване и развитие, предаде „Фокус“.