Конференция на тема „Етика, ценности и религия“ ще се проведе в София

Събитието се организира от Сдружение „Граждани за европейско развитие на България“ съвместно с Центъра за европейски изследвания „Вилфрид Мартенс“ и Фондация „Конрад Аденауер“

Конференция на тема „Етика, ценности и религия“ ще се проведе в София. Форумът ще се състои на 12 юли 2017г. /сряда/ от 10:00ч. в Гранд хотел „София“, зала „Триадица“. Събитието се организира от Сдружение „Граждани за европейско развитие на България“ съвместно с Центъра за европейски изследвания „Вилфрид Мартенс“ и Фондация „Конрад Аденауер“.
Целта на конференцията е да се даде възможност на представители на държавни институции, ръководства на религиозните общности в България и на неправителствени организации да изразят своите становища за ролята на етиката, ценностите и религията в преодоляването на основните противоречия и насилствени практики в обществото.
Събитието ще открият председателят на Сдружение „Граждани за европейско развитие на България“ и кмет на София Йорданка Фандъкова и председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов.
Сред гост-лекторите са ръководителят на представителството на Фондация „Конрад Аденауер“ в България Торстен Гайслер, Никлас Новаки от Центъра за европейски изследвания „Вилфрид Мартенс“, секретарят на Съвета по сигурността в Министерския съвет Георги Кръстев, Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейският Митрополит Антоний, Главният мюфтия на България Мустафа Хаджи, председателят на Епископската конференция на Католическата църква в България Епископ Христо Пройков, председателят на Централния израелтянски духовен съвет  София Коен и ректорът на Висшия евангелски богословски институт Пастор Тони Еленков.
На събитието ще присъстват още и председателят на Жени ГЕРБ и областен управител на Перник Ирена Соколова, дипломати и представители на неправителствени организации.