Кралев: Изплащали сме коректно премиите на спортистите - bulgaria.utre.bg

Кралев: Изплащали сме коректно премиите на спортистите

11 юли 2017, 10:25 | Мила Иванова
  • Снимка:
    nova.bg/кадър

Има много организации признати от МОК, над 200, но те не са със статут на Олимпийски игри

Спортисти с увреден слух излязоха с искания в понеделник. Според медалистите от световните игри за глухи, те не получават полагащата им се пожизнена пенсия. Исканите пожизнени премии на спортистите от "Дефлимпикс" и игрите за глухонеми са от 1000 до почти 6000 лв. на човек.

"Изплащали сме коректно премиите на спортистите. Премии са получавали 11 души, от които 5 са били медалисти от игрите за глухонеми, а останалите са от световни игри за глухи”, сподели спортният министър Красен Кралев в Нова телевизия. "Това е решил законодателят, без значение какво е нашето отношение като изпълнителна власт. Това е решено през 2012 г. След това всеки министър е писал писмо до МОК за уточняване на статута на "Дефлимпикс". Първият министър, обърнал се за уточнение към МОК е Петър Стойчев", коментира спортният министър.

Има много организации признати от МОК, над 200, но те не са със статут на Олимпийски игри.

Парите за пожизнените месечни премии идват от държавния бюджет на Министерството на младежта и спорта. "Казват, че казусът е морален и не става въпрос за пари. Тук става въпрос за много пари”, каза министърът.

Кралев заяви, че държавата се грижи добре за спортистите, които са се представили добре на дадени игри.

Григор Димитров ще победи Роджър Федерер, когато го направи първо в главата си. Много е трудно да се изправиш срещу спортист, който си обожавал. Победата както винаги, първо е в мислите и в съзнанието ти. Така Красен Кралев коментира загубата на първата ни ракета на турнира "Уимбълдън", срещу неговия идол Роджър Федерер.Коментари (1)

Потребител
К.Симов
Как може да има такива нагли хора, който искат толкова много пари, инвалидите и пенсионерите едвам свързват двата края
11 юли, 11:09 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Спорт