Brexit може въобще да не се случи - bulgaria.utre.bg

Brexit може въобще да не се случи

09 юли 2017, 17:19 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    flickr

Основните политически партии са твърде разединени по въпроса

Брекзит може никога да не се случи. Това обяви ветеранът в британската политика Винсънт Кейбъл от либералдемократите, цитиран от Ройтерс. "Графикът за напускането на ЕС може никога да не се случи, защото основните политически партии са твърде много разединени по въпроса", смята той.

Консервативната партия на премиера Тереза Мей не успя да спечели мнозинство на предсрочните избори миналия месец и това хвърля съмнение върху възможностите й да извади страната от съюза.

"Започвам да си мисля, че Брекзит може никога да не се случи", каза Кейбъл пред БиБиСи. "Проблемите са толкова големи, разделението в двете големи партии е толкова голямо, че аз виждам сценарий, при който това няма да се случи", добави той.

Кейбъл заема поста министър на бизнеса между 2010 и 2015 г., когато либералдемократите бяха малкият партньор в коалиционно правителство, водено от консерваторите. В момента той е единствения кандидат за лидер на либералдемократите. Партията изгуби влиянието си от 2015 г. Тя държи едва 12 места в 650-местния парламент.

В предизборната си кампания тази година тя предложи провеждане на втори референдум за напускане на ЕС щом бъде сключено окончателно споразумение между Брюксел и Лондон. Според Кейбъл това е позитивен начин за Брекзит.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Свят