Борисов откри обновената Морска градина в Бургас

Премиерът инспектира ремонтът на ул. „Крайезерна“ в Бургас

Министър –председателят Бойко Борисов, министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и кметът на община Бургас Димитър Николов откриха официално обновеният „Приморски парк” в Морската градина на Бургас.

Дейностите са изпълнени по проект „Осигуряване на балансирана градска среда в централна градска част, ж.к. „Възраждане“ и ж.р. „Меден рудник“ - етап І“ на община Бургас, който се реализира с финансиране от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020. Стойността на реконструкцията на историческото ядро на Приморския парк е близо 5,6 млн. лв. При реализацията на останалите компоненти на проекта до средата на 2019 г. в града ще бъдат инвестирани близо 30,5 млн. лв.,

„Честито на бургазлии и техните гости. Ангажиментът, който бяхме поели преди време го изпълнихме по най-добрия начин. Заяви при откриването премиерът Бойко Борисов. „Действително проблем ни беше палмата, защото тя трябваше да бъде точно като на снимката от преди 100 години и много снимахме и мерихме, но се справихме”, коментира още той. Бойко Борисов информира,че приключва ремонтът на ул. „Крайезерна“ в Бургас, а движението ще бъде пуснато във вторник вечерта.

"Надявам да отпадне жалбата за разширението на пътя Сарафово – Слънчев бряг, защото има и проект, и пари. От доста време една фирма обжалва и спира ремонта. Ако падне обжалването, догодина по това време ви обещавам четирилентов път до Слънчев бряг. Обжалването е единствения проблем, всичко останало сме направили, посочи още премиерът. Той изрази задоволство и от строежа на спортната зала в града, която се строи на пълни обороти, за да е готова за първенството през 2018.