МТ е изискало непрекъсната информация от "България eр"

Министерството на транспорта е започнало проверка на авиокомпанията

Министерството на туризма е изискало непрекъсната информация от "България eр" заради пристигащи сигнали за закъснение на полетите. Това коментира министърът на туризма Николина Ангелкова пред журналисти в парламента.
Тя съобщи, че регистрираното днес забавяне на полетите за Рим и Милано е поради лошото време на летищата в Мюнхен и Франкфурт, откъдето самолетите не са могли да излетят навреме, и това е генерирало забавяне и на следващите полети.
Получихме уверение от превозвача, че всичко, което зависи от тях, ще бъде направено, за да не се допускат закъснения, каза Ангелкова. Ще следим ситуацията и ще съдействаме на всички, добави тя.
Ангелкова отбеляза, че от своя страна Министерството на транспорта е започнало проверка на авиокомпанията.
Министърът на туризма беше помолена да коментира и сигнали за нарушения по Черноморието. Относно информацията за шезлонги по 36 ст., но шалтета по 10 лева на къмпинг Нестинарка, Ангелкова каза, че направената проверка е установила, че шалтета не са задължителни към чадъра и шезлонга. Тя посочи, че цените на чадърите и шезлонгите са регламентирани в договора за концесия - 36 ст. на един чадър и 36 ст. за един шезлонг. Оттам нататък всички допълнителни услуги на плажа се предлагат на цени съобразно усмотрението на концесионера, единственото условие е, че тези допълнителни услуги не трябва да бъдат задължителни за всеки посетител на плажа, така че всеки да има право на избор дали да ползва чадър и шезлонг, или чадър, шезлонг и други плажни принадлежности, добави Ангелкова. В Министерството постъпват всякакви сигнали и ние проверяваме всеки един, заяви тя.
Николина Ангелкова посочи, че най-фрапантното нарушение, на което са се натъкнали досега проверяващите, е в Обзор. Там е установено, че има нерегламентирано вземане на пясъка, който е насипан върху частен имот, така че да се образува частен плаж, включително с такава табела, заграждения и поставени нерегламентирани обекти, посочи Ангелкова. Тя добави, че са започнати действия за налагане на административни наказания, а ако нарушенията съставляват престъпления, ще бъде сезирана и прокуратурата. Предстои административно наказание глоба, която може да стигне до 50 хиляди лева, и в най-лошия случай, ако не може да се възстанови положението, да се актува въпросният имот като плаж и да загуби качеството си на частен имот, обясни Ангелкова.