Кралев връчи почетен плакет на медалиста от Световното по олимпийско таекуондо Владимир Далаклиев

Нокаутът на Владимир Далаклиев е обявен за най-добрият нокаут на Световното първенство

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи почетен плакет на състезателя по таекуондо WTF Владимир Далаклиев, който в края на юни спечели исторически първи медал за България от Световното първенство по таекуондо в Муджу (Южна Корея). Владимир Далаклиев взе бронз в категория до 68 кг, като до полуфинала той спечели 4 двубоя. Особено атрактивна беше победата му на четвъртфинала срещу китаеца Уанг с нокаут след акробатичен удар с крак от въздуха. Владимир Далаклиев загуби на полуфинала от представителя на домакините Доу Хун Лий, който взе и златото в категорията. Нокаутът на Владимир Далаклиев е обявен за най-добрият нокаут на Световното първенство.
На срещата присъстваха още председателят на БФ Таекуондо WTF Слави Бинев и треньорът на Далаклиев Пламен Трънски, който също получи почетен плакет.
На световното първенство по таекуондо WTF в Муджу за мъже и жени българският отбор беше съставен от 6 състезатели – Калоян Бинев, Теодор Георгиев, Владимир Далаклиев, Митко Джорджев, Йордан Колев и Никол Чорбанова. По време на световното президентът на българската федерация Слави Бинев беше избран за първи вицепрезидент на Европейския таекуондо съюз, а София получи домакинство на сериите на Гран При през 2019 г.
В момента България заема 18-то място в световната ранглиста, което е постижение за родното таекуондо. През август месец предстои и Световното първенство по таекуондо WTF за кадети в Шарм-ел Шейх (Египет), в което българският отбор отново ще вземе участие.

Чест и удоволствие за мен е да връча почетни плакети на състезателя ни по таекуондо WTF Владимир Далаклиев и треньора му...

Публикувахте от Krassen Kralev в 6 юли 2017 г.