Националките ни до 14 год. загубиха от Украйна, но се класираха за финалите на Европейската лятна купа

Националният отбор на България (девойки) до 14 год. загуби от домакините от Украйна с 0:3 победи в последния си мач от квалификациите за финалите на Европейската лятна купа, съобщиха от БФТенис.  В Ривне (Украйна) нашите момичета отстъпиха пред поставените под №1 в схемата украинки.

В първата среща Мирела Шкумбова от ТК "Банкя" загуби с 1:6, 1:6 на Даша Лопатетская. След това Дария Радулова от ТК "Августа Траяна", гр.Стара Загора отстъпи с 2:6, 3:6 на Любов Костенко. В срещата по двойки Глушкова и Радулова загубиха 1:6, 3:6 от Лопатетская и Рублевска. Въпреки това поражение националките до 14 год. изпълниха целта си да спечелят едно от първите две места и да се класират за финалите на Европейската лятна купа. Преди загубата от Украйна нашите момичета постигнаха убедителни победи над Финландия и Италия. Така България се класира сред осемте най-добри отбора и ще участва на финалите на Европейската лятна купа в Лоано (Италия) от 7 до 9 юли.

Националният отбор на България за девойки до 14 години е в състав Дария Радулова ТК "Августа Траяна", гр.Стара Загора, Денислава Глушкова ТК "Дема", гр.София и Мирела Шкумбова ТК "Банкя", гр.София. Капитан на отбора е Даниел Ангелов.