Джина Лолобриджида - една икона на 90

Днес Джина Лолобриджида продължава креативния си път в нова, различна роля

Кой може да предположи, че тази красива жена днес навършва 90 години? Иконата на италианското кино Джина Лолобриджида не крие възрастта си, не се крие от журналисти и дава интервюта с охота. В едно от последните интервюта за издфанието „Кориере дела сера“, тя признава, че е станала актриса по случайност. Всъщност е учила В Академията по изкуства в Рим оперно пеене и е мечтала да стане певица или скулптор.


Актрисата се е снимала в 65 филма и шоу продукции. Снимала е филми на известни режисьори като Луиджи Дзампа, Карло Лицани и Марио Моничели, но популярността идва с филма с Жерар Филип „Фанфан Лалето“ през 1952 г. Ролите в киното и носят едни от най-престижните награди, както и славата на най - популярната и обичана от публиката актриса.

След като спира да се снима в киното преди 30 години, днес Джина Лолобриджида продължава креативния си път в напълно различна роля. Тя се отдава на скулптора, фотография и режисура на документални филми. Благодарение на страстта, която влага, новите проекти и носят голям успех. Култово остава интервюто, което тя успява да направи по време на визитата си в Куба с нейния лидер Фидел Кастро. В последствие тя го включва в документален филм който прави за Острова на революцията.



Актрисата не обича да обсъжда възрастта си и искрено признава, че би предпочела да празнува не 90 години, а 3 по 30. По случай юбилея ѝ на площад в самия център на Рим ще се появи нейната последна скулптурна работа.