ООН: Излизането на САЩ от Парижкото споразумение тласна останалите да го подкрепят - bulgaria.utre.bg

ООН: Излизането на САЩ от Парижкото споразумение тласна останалите да го подкрепят

04 юли 2017, 06:00 | Мила Иванова
  • Снимка:
    un.org

Излизането на САЩ от Парижкото споразумение за климата даде тласък на всички останали страни да заявят отново подкрепата си за него, каза Антониу Гутериш

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш заяви, че излизането на САЩ от Парижкото споразумение по климата е подтикнало другите страни по него да препотвърдят ангажимента си към борбата с климатичните промени, предаде Франс прес.
"Това е видимо при Европейския съюз, Китай и Индия", каза той на конференция в Лисабон. Гутериш припомни, че неотдавна се е срещнал с държавните лидери на Китай и Индия, които по думите му са ключов фактор за успеха на спогодбата за климата.
Той изрази удовлетворение, че макар САЩ като държава да са се оттеглили от споразумението, отделни американски градове, щати и компании са заявили силен ангажимент към зелената икономика.
Сключеното през 2015 г. в Париж споразумение цели да бъде сдържано нарастването на средната световна температура много под 2 градуса по Целзий в сравнение с прединдустриалната епоха.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Свят