МВР: Спокойна е обстановката на територията на страната след поройните валежи

Най-много са сигналите от областите Враца, Плевен, Ловеч и Перник

В оперативния център на ГДПБЗН са получени малко над 50 сигнала, предимно за запушени улични шахти, паднали дървета и опасни предмети. Най-много са сигналите от областите Враца, Плевен, Ловеч и Перник, информират от пресцентъра на МВР. 

Към този момент оперативната обстановка на територията на страната е спокойна. В оперативния център на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ са получени малко над 50 сигнала. По-голямата част от тях са за запушени улични шахти, паднали дървета и опасни предмети. Регистрирани са и няколко сигнала за наводнени пътни участъци. За отстраняването на произшествията през нощта на територията на цялата страната работиха 47 екипа на ГДПБЗН. 

Най-много сигнали са получени от областите Враца, Плевен, Ловеч и Перник. Не са регистрирани сигнали на територията на областите Видин и Монтана. В област Русе за кратко няколко населени места бяха без електрозахранване. 

Служителите в дежурния център на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ продължават да следят оперативната обстановка на територията на страната.