Пускат обществената поръчка за сайта на Председателството до края на юли

Твърденията, че няма да има англиийска версия на сайта са неверни

Обществената поръчка за официалния сайт на Българското председателство на Съвета на ЕС ще бъде обявена до края на юли 2017 г. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Това ще стане по всички изисквания на закона и с цялата задължителна и необходима публичност.

По тази причина са и напълно неверни са твърденията, че сайтът на Българското председателство няма версия на английски език. Не може да има версия на какъвто и да било език, тъй като въобще не е стартирала процедурата за изграждането на официалния сайт на председателството. В момента функционира официална страница на Министерството за Българското председателство на Съвета на ЕС, на която може да бъде открита цялата информация за дейността на екипа на министерството.

Традиционно официалните портали на ротационните председателства на Съвета на ЕС се активират до месец преди старта на председателството, както направиха и естонците. Както при всички останали официални портали, така и изграждането на българския ще бъде съгласувано с Генералния секретариат на Съвета, тъй като има задължителни изисквания.

С Генералния секретариат ще бъде съгласувано и заданието за официалния портал на Българското председателство.