Невиждана стихия се развихри над руската столица

Свят

01-07-2017, 10:22

Снимка:

tass.ru

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Става все по-горещо!

Как да се спасим от горещото време?

16 души са пострадали а един е загинал следствие на мълния, летище Шереметиево отмени над 450 полета

Москва попадна в капана на лошото време. Ураганни ветрове и невиждани количества дъждове се изсипаха над руската столица и станаха причина за множество наводнения и хаос във въздушния и наземен транспорт там.

Човк е загинал следствие на мълния.  От здравните служби в руската столица съобщават за 16 пострадали от природната стихия. 12 от тях са постъпили в болница с различни травми, като четирима са настанени в болнични заведения. Ураганният вятър е повалил повече от 1100 дървета и е повредил близо сто автомобила.

Отложените полети по московските летища станаха 450, а 41 бяха отменени, предаде ТАСС, като се позова на информация от самите аерогари.
Към ранните сутрешни часове на днешния ден отложените полети на "Домодедово" бяха 179, а отменените - два. На "Шереметиево" са отложени 270 полета, а 39 са отменени. На "Внуково" е отложен един полет.
Вчера Федералната агенция за въздушен транспорт на Русия съобщи за над 130 отложени полета заради лошото време.
По-рано вчера руското министерство на извънредните ситуации разпространи предупреждение за екстремално усилване на вятъра в Московска област до 19-24 м/с. Снощи в Москва продължи да се сипе силен дъжд, а прогнозата на синоптиците за почивните дни е наблагоприятна.
Кметството в руската столица съобщи, че през вчерашния ден в някои райони на града за няколко часа са паднали количества дъжд, равни на 70 процента от месечната норма на валежите.