Бойко Борисов ще участва в Срещата на върха на ПСЮИЕ в Хърватия - bulgaria.utre.bg

Бойко Борисов ще участва в Срещата на върха на ПСЮИЕ в Хърватия

30 юни 2017, 06:00 | Мила Иванова
  • Снимка:
    boykoborissov.bg

Хърватия пое ротационното председателство на Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа на 1 юли 2016 г. от България

Министър-председателят Бойко Борисов ще участва в Срещата на върха на държавните и правителствени ръководители на страните-участнички в Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа. Заключителните срещи на Хърватското председателство на ПСЮИЕ ще се проведат в Дубровник.

Хърватия пое ротационното председателство на Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа на 1 юли 2016 г. от България за период от една година. Следващият председател на ПСЮИЕ е Словения.

Премиерът Борисов пристигна в Дубровник на 29 юни, за официалното откриване на паметна плоча на Дубровнишката грамота на цар Иван Асен II. Паметникът е символ на историческите връзки между България и Хърватия и на почит към нашите предци.

При посещението си министър-председателят ще бъде придружаван от вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева и от министъра за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна Павлова.

На 1 юли в Страсбург премиерът Бойко Борисов ще присъства на възпоменателната церемония по повод кончината на бившия канцлер на Германия Хелмут Кол.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Политика