Звезди откриват кампания на омбудсмана „Нашето дете“

Общество

30-06-2017, 06:00

Снимка:

ombudsman.bg

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Столичани могат да четат книги на Витоша

100 кила, Анелия, Яна Маринова, Алекс Сърчаджиева, Михаела Филева и група „СкандаУ“ в клип с омбудмана за правата на децата

По повод  Деня на детето, от 12.00 часа в столичното 35 средно училище „Добри Войников“ / кв. „Лозенец“, ул. „Добри Войников“ № 16/ омбудсманът Мая Манолова представя новата кампания на институцията „Нашето дете“.
Инициативата ще стартира с видеоклип, в който обичани популярни личности и десетки деца популяризират институцията на омбудсмана като защитник на детските права. В пет-минутното филмче участват рапърът Явор Янакиев – 100 кила, фолкдивата Анелия, актрисите Алекс Сърчаджиева и Яна Маринова, певицата Михаела Филева, Йонислав Йотов-Тото и Лъчезар Евтимов от група СкандаУ. Те не са поканени случайно, всеки от тях е имал трудно детство и споделят за проблемите си от първо лице.
Идеята на инициативата „Нашето дете“ е в рамките на този месец тя да достигне до всяко българско училище, във всяка точка на страната, за да обясни на младото поколение, че децата имат равни права и как могат да ги отстояват, като институцията на омбудсмана гарантира подкрепата им.