Министър Кралев се срещна с представители на италианския бизнес в България

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с ръководството на асоциацията на италианските предприемачи в България – Конфиндустрия България

На срещата присъстваха новият председател на асоциацията Мария Луиза Мерони, заместник-председателят й Пламен Дилков и директорът Мила Ненова.
Министър Кралев и представителите на италианския капитал в страната обсъдиха възможностите за сътрудничество между Министерството на младежта и спорта и Конфиндустрия България в сферата на спорта и промотирането на здравословен начин на живот сред подрастващите. Двете институции могат да си сътрудничат в разработването на програми за дуално обучение и осигуряване на втора кариера на професионалните спортисти, стана ясно на срещата. Темата е един от основните приоритети за ММС, както в предишния, така и в настоящия мандат на Красен Кралев, а Асоциацията на италианските предприемачи може да е полезна като партньор в организирането на обучения и семинари. В асоциацията членуват и много фирми, които развиват успешна дейност в сферата на проектирането, оборудването и менажирането на спортни съоръжения, сред които е и лидерът в спортното оборудване TechnoGym. Италиански компании имат интерес от инвестиции за изграждане на спортни площадки и съоръжения за здравословен начин на живот в редица общини в България посочиха представителите на асоциацията. На срещата бяха обсъдени и възможностите за обучение на български специалисти в сферата на мениджмънта на спортни съоръжения със съдействието на Конфиндустрия България.
Конфиндустрия България включва над 320 предприятия, като нейни членове са както големи групи като УниКредит Булбанк, Дженерали, Енел, Девня Цимент – Италчементи, Мапеи, така и малките и средни италиански предприятия, решили да работят в България.