Заради "ставащо отвън" мнозинството от членовете на ВСС напусна заседанието на съвета

Цацаров: Честно казано, някак си този цирк ми идва в повече

Заради "ставащо отвън" мнозинството от членовете на ВСС напусна заседанието на съвета и така провали кворума.  Предложението бе на председателя на ВАС Георги Колев, който визира бдението в подкрепа на председателя на ВКС Лозан Панов.
Около 40 граждани се събраха след инициатива, започнала в интернет. Тя пък беше след сигнал в съвета срещу Панов, че е присъствал на събитие в подкрепа на отец Паоло Кортези.    
Събралите се в подкрепа на Панов освиркаха Колев при влизането му в сградата.
Предложението на Колев заседанието да прекъсне дойде, след като вече бяха гласувани над 30 точки от дневния ред, а пред сградата на ВСС имаше около 10-ина души.
Предлагам да прекратим заседанието, другите точки трябва да се докладват в спокойна обстановка, каза Колев и веднага след него голяма част от членовете на съвета напуснаха залата.
Честно казано, някак си този цирк ми идва в повече, каза на свой ред главният прокурор, който също напусна заседанието
Тук е имало много протести, имаше опити за самозапалване, имаше агнешки главички, никога изразено отношение срещу наши предполагаеми действия не е водило до прекъсване на заседанието. С тези думи Соня Найденова се опита да върне колегите си в залата.
На излизане Лозан Панов, който днес водеше заседанието, поради отсъствието на Цецка Цачева и Димитър Узунов, обяви, че е останал изненадан от прекъсването.
Точката срещу Панов остава висяща и вероятно ще бъде разгледана следващата седмица.
"Държавата се преобръща в нещо различно, от което трябва да бъде една нормална държава. Защитата на човешките права не са партийно-политическа дейност", заяви Панов и повтори отново, че между него и Цацаров няма лична война.