Министър Кралев: Даниел Асенов е едно от лицата на нашия спорт и бъдещето на българския бокс - bulgaria.utre.bg

Министър Кралев: Даниел Асенов е едно от лицата на нашия спорт и бъдещето на българския бокс

29 юни 2017, 14:44 | bulgariautre.bg
  • Снимка:
    ММС

    Министър Кралев: Даниел Асенов е едно от лицата на нашия спорт и бъдещето на българския бокс

Той е пример за много деца и любимец на много българи

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи почетни плакети на европейския шампион по бокс Даниел Асенов, на личния му треньор Димитър Мутафов и на наставника на националния ни отбор Хоел Еухенио Солер Арате.
„Даниел е едно от лицата на нашия спорт в момента и бъдещето на бокса. Той е пример за много деца и любимец на много българи. Едва 20-годишен вече е двукратен европейски шампион за мъже и с общо четири титли на Стария континент. Много съм щастлив за него, защото знам как се труди и колко много лишения е преживял. Бил съм с боксьорите по състезания и съм наясно как цяла седмица, докато трае турнирът, те трябва да спазват много строг режим и да водят битки само на една закуска. Следя кариерата на Даниел от години, радвам се, че той се развива във възходяща линия и му пожелавам да постигне следващата си цел – титла от Световното първенство в Хамбург“, заяви Кралев.
Министърът пое ангажимент да съдейства за реновирането на боксова зала в родното място на Асенов – Кукорево, в която с деца и подрастващи да работят личният му треньор Димитър Мутафов и големият му брат Катин.
„Когато имаме спортист на такова ниво, държавата трябва да помага, за да може около него да се изгради силен отбор и повече деца да бъдат мотивирани да се занимават със спорт“, каза Кралев.
Старши треньорът на националния ни отбор Хоел Еухенио Солер Арате и президентът на Българската федерация по бокс Красимир Инински благодариха на Кралев за подкрепата, която състезателите получават, като им е осигурено всичко необходимо за тренировъчен процес на най-високо ниво.
Министърът пожела успех на българките, които ще участват в стартиращото на 3 юли в зала „София“ Европейско първенство по бокс за момичета и девойки. Както е известно, 14 наши боксьорки ще вземат участие в шампионата, а сред надеждите ни за медал са двукратната европейска шампионка при момичетата и девойките Еми-Мари Тодорова (48 кг), Горяна Стоева (51) – сребърна медалистка от ЕП 2016, Мелис Йонузова (69) – бронзова медалистка от Евро 2016 – при девойките, както и Мелек Закифова (46) – бронзова медалистка от Евро 2016 при момичетата.

Имах удоволствието да връча почетни плакети на европейския шампион по бокс Даниел Асенов, на личния му треньор Димитър М...

Публикувахте от Krassen Kralev в 29 юни 2017 г.


Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Спорт