Засилват контрола върху любителския риболов - bulgaria.utre.bg

Засилват контрола върху любителския риболов

29 юни 2017, 12:24 | bulgariautre.bg
  • Снимка:
    ИАРА, архив

Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури и Изпълнителна агенция по горите обединяват своите усилия

Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури и Изпълнителна агенция по горите обединяват своите усилия за по-добър контрол върху режима на риболов и спазване на правилата за любителски риболов. Споразумение за сътрудничество и съвместна дейност в посока взаимодействие и координация бе сключено между двете институции през миналата седмица.

Горските служители и инспекторите на ИАРА ще извършват ефективно противодействие на нарушенията съгласно периодично изготвяни планове за съвместно взаимодействие. Съвместният контрол ще се извършва чрез проверки на превозни средства и/или във водните обекти, ползвани за любителски риболов, както и проверки относно спазване на правилата за любителски риболов съгласно Закона за рибарството и аквакултурите и Закона за горите.

Документът позволява на структурите и привличане на други компетентни национални ведомства с контролни функции при провеждане на съвместни дейности.

Двете страни ще обменят информация за резултатите от проведени самостоятелни мероприятия, както и при актуализиране на международната и националната нормативна уредба, включително и европейски директиви и регламенти, свързани с рибарството.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета