Цветанов: Няма лобита в ГЕРБ за НДК

Никога не съм обвинявал Швеция в корупция

"В ГЕРБ няма битка на лобита по казуса с НДК", категоричен беше зам.-председателят на партията Цветан Цветанов в ефира на бТВ. "След като опозицията иска анкетна комисия по темата, ние сме съгласни и нямаме никакви притеснения", отбеляза той.

"Министър Лиляна Павлова е изпратила доклад на прокуратурата. Има и проверки, които са осъществени от контролните институции и също са предадени на прокуратурата", каза още Цветанов. Той заяви, че Лиляна Павлова нито е наказана, нито унизена.

По думите му Павлова е информирала премиера Бойко Борисов през целия процес на нейните констатации. "Премиерът не се е предоверил, за всичко е информиран и няма задкулисни неща, които биха могли да бъдат коментирани", обясни той.

"Няма битка на две дами и мъже в ГЕРБ. Всичко върви по възможно най-добрия начин, за да можем да се подготвим за председателството", увери Цветанов.

"Никога не съм обвинявал Швеция в корупция. Това са изопачени думи. Имам уважение към всички държави, които са членки на НАТО и към Швеция, която не е", категоричен е зам.-председателят на ГЕРБ.

По случая „Свищов“ Цветанов посочи, че е бил поканен на среща с кмета на града преди дни и отрече твърденията на президента, че такава покана липсвала. След решение на президентската администрация се наложило дори градоначалникът на Свищов да изнесе табелите с имената Цветанов и други недопуснати гости от масата за срещата.

„По повод думите на г-н Радев за доброто и лошото ченге, струва ми се, че той визираше – Корнелия Нинова и себе си“, отбеляза той.