Кола се опита да нападне бразилския президент

Свят

29-06-2017, 07:50

Снимка:

wikimedia commons

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Бразилският главен прокурор внесе обвинение в корупция срещу президента

Автомобил опита да влезе в резиденцията, но бе спрян от охранителите и арестуван

Автомобил се опита да проникне в президентската резиденция в Бразилия, съобщи BBC, позовавайки се на местни медии. Силите за сигурност са открили стрелба, за да спрат водача, който по-късно е задържан.

В момента на атаката държавният глава Мишел Темер не е бил в двореца Алворада. Инцидентът става на фона на повдигнатото преди дни обвинение в корупция срещу държавния глава на страната.

Според бразилски медии входната врата на президентския дворец е паднала, а по земята изглежда има изстреляни патрони. Автомобил опита да влезе в резиденцията, но бе спрян от охранителите и арестуван.

Инцидентът става в момент на силен натиск над президента Темер, срещу когото официално бе повдигнато обвинение в корупция. Темер е разследван и за опит да възпрепятства правосъдието за връзки с лица, ощетили държавата. Очаква се в скоро време главният прокурор да се произнесе и по тези два случая. Президентът може да бъде изправен пред Върховния съд само след решение на долната камара на парламента. В такъв случай Темер ще бъде отстранен от длъжност за срок до 180 дни, докато се разглежда делото.

Вероятно това е и причината Мишел Темер да отмени участието си на срещата на върха на Г-20, която ще се проведе на 7 и 8 юли в Хамбург.