Министър Кралев се срещна с посланика на Република Корея Н.Пр. Шин Бу-нам

В момента на посещение у нас е 11-членна делегация от корейски младежи,а през септември ние ще върнем визитата

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев прие в кабинета си Н.Пр. Шин Бу-нам, посланик на Република Корея.
България и Република Корея имат подписани Меморандум за разбирателство между нашето Министерството на младежта и спорта и Министерството на културата, спорта и туризма на Република Корея за сътрудничество в областта на спорта и Меморандум за сътрудничество в областта на младежта. Дори в момента на посещение у нас е 11-членна делегация от корейски младежи, а през септември ние ще върнем визитата.
„Нашите две държави имат отлични отношения в сферата на младежта и спорта, а българските младежи са изключително доволни от ежегодния обмен, който осъществяваме. Самият аз очаквам с нетърпение на посетя Пьончан по време на Зимните олимпийски игри“, заяви Красен Кралев.
Н.Пр. Шин Бу-нам поздрави министър Кралев за бронзовия медал, който Владимир Далаклиев спечели за България от Световното първенство по таекуондо в олимпийската версия WTF в Муджу (Република Корея). Това е първо отличие за страната ни от шампионат на планетата.
„Ние имаме отлично партньорство с Българската федерация по таекуондо WTF и дори планираме през месец ноември да организираме заедно турнир на базата в Камчия, който да е за Купата на посланика. Водим разговори и в България да дойде корейски таекуондо майстор, който да помогне с подготовката на Вашите треньори и състезатели“, каза Шин Бу-нам.
Министър Кралев заяви, че през следващите години ще бъде обърнато по-специално внимание на Българската федерация по таекуондо WTF, която под ръководството на Слави Бинев е доказала, че работи правилно и вече постига реални резултати.
В края на срещата Кралев подари на Н.Пр. Шин Бу-нам биографичния фотоалбум на българската футболна легенда Христо Стоичков „Това съм аз“ и получи специална корейска напитка с жен-шен.