Ева Майдел: Успехът на Европейските предприемачи трябва да стане глобален, не само локален

Целта на събитието е да накара повече експерти и политици в Европа да подкрепят адекватно дигиталната икономика

„Днес предприемаческите екосистеми в Европа работят добре. Дали обаче ще успеем да ги превърнем в двигатели за иновации, работни места и икономически подем ще зависи от подходящата регулаторна среда, отворена към новации, както и от усвояването на дигиталните умения.“ коментира българският депутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел при участие в „Net Futures 2017” организиран от организацията Световен икономически форум на 28 юни 2017г в Брюксел.
По време на двудневното събитието Ева Майдел даде началото на работна група на тема “Засилване на дигиталните предприемачески екосистеми в Европа. Кои са ресурсите необходими за успех?“, а откриването на предходната работна група бе направено от заместник премиера на Белгия, Александър Де Кру.
В нейните коментари Ева Майдел сподели: „Важно е да свържем start-up сцената от София до Лисабон и от Валета до Хелзинки. Този формат ни дава възможност да изградим добра мрежа за обмяна на опит. Oсвен това, завършването на единния дигитален пазар в ЕС е най-силният стимул, който можем да дадем за Европейските предприемачи, така че техният успех да стане не само локален, но и глобален. “
Събитието събра специалисти в дигиталната сфера, представители на start-up екосистеми от цяла Европа, включително и България, успели предприемачи и високопоставени политици. В откриването на конференция участваха и други високопоставени Европейски политици, представители на Европейската комисия, и представители на компании като Гугъл и Ериксон. Българските start-up-и бяха представени от Саша Безуханова, в ролята и на инициатор на EDIT.bg, мрежа от над 300 предприемачи от домейна на дигиталните иновации, както и от представители на Български Бизнес Форум.
Целта на събитието е да накара повече експерти и  политици в Европа да подкрепят адекватно дигиталната икономика така, че да се даде на бизнесът нужните условия, за да използва възможностите на индустриалната революция. Дългосрочната цел на този форум е да създаде една голяма Европейска мрежа за обмяна на опит за стартиращи компании.