Проблемите на Донарума се отразиха и на "адзурините"

Второто попадение на Испания прекърши ентусиазма на младите италианци

Джиджи Донарума, който е адаш на Джиджи Буфон е най-вероятния заместник на вратарската легенда в националния тим ва Италия.
Съвсем логично бе стражът на Милан Донарума да пази на европейското до 21 години в Полша на вратата на "адзурините".

Точно преди европейския форум Донарума си навлече сериозни проблеми с нежеланието му да преподпише с Милан. Феновете на "росонерите" настръхнаха и дойдоха заплахи за младия вратар. Извадиха се снимки как в детските години е бил страж на вечния враг Интер, но в един момент с лекота е отишъл в Милан. В крайна сметка Донарума се извини на тифозите на Милан и замина за европейското първенство до 21 години.


Но явно проблемите не се бяха изчистили напълно и Джиджи допусна евтини голове от далечни разстояния непривични за неговата класа. Едно такова попадение бе срещу Чехия. Но фатален се оказа втория гол от хеттрика на Саул Нигес от Атлетико Мадрид на полуфинала с Испания. 

 

Италианците успяха да се върнат в мача с младите испанци, след като бяха останали в намален състав заради втори жълт и червен картон на Галиардини.
Със страхотен шут отдалеч и лек рикошет играчът на Фиорентина Федерико Бернардески,който се е запътил към Интер, изравни. Младите италианци плуваха вече в свои води при 1:1. И със сигурност можеха да стигнат до продължения,а после защо не и до дузпи. Но Донарума допусна много лек гол отдалеч при второто попадение на Саул Нигес. Последва и третото попадение за хеттрик нв таланта на Атлетико Мадрид.

Ето как проблемите на Донарума с Милан се отразиха на представянето му с националния тим на Италия.