Л. Павлова: Не успяхме да сближим позициите си с Боршош при премиера

По инициатива на премиера Бойко Борисов се проведе работна среща по казуса НДК

Днес по инициатива на премиера Бойко Борисов се проведе работна среща по казуса НДК. Министър-председателят даде възможност на всеки да представи своята гледна точка. Моята, с решението за освобождаването на Мирослав Боршош като изпълнителен директор на НДК, базирана на документи и констатации от предварителния одитен доклад и други проверки. Това написа в профила си във Фейсбук министър Лиляна Павлова след срещата при премиера Бойко Борисов, след която Боршош беше възстановен като изпълнителен директор на НДК, а националният комплекс – прехвърлен към Министерство на културата.

„По време на срещата стана ясно, че с г-н Боршош имаме огромни различия за начина, по който се управлява публичният ресурс в частта за ремонта на НДК като сграда за българското председателство. Винаги съм държала и настоявала за максимално прозрачно и в ускорени темпове продължаване на ремонта на НДК. Подчертах, че не оспорвам неговите качества да привлича и превръща НДК в културен център, каквото е предназначението му. На срещата не успяхме да сближим позициите си относно правилата и процедурите за разходването на публичните средства. Решението НДК да се върне там, където му е мястото – в Министерството на културата беше прието от всички участници в срещата", заяви Павлова.

"Благодаря на премиера Борисов, че с това решение даде възможност на екипа, с който работя да се фокусираме върху същинската работа по политическите приоритети и по подготовката и провеждането на председателството на България на Съвета на ЕС“, написа още Лиляна Павлова.