Николай Петров: Най-дефицитната стока в България е доверието

Политика

27-06-2017, 17:59

Снимка:

bnt.bg/кадър

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Министър Петров: До 2 години трябва да имаме електронно здравеопазване

Проектът за модернизиране на Спешната помощ ще се изпълни

Най-дефицитната стока в България е доверието, каза министърът на здравеопазването Николай Петров по време на дискусия, посветена на здравеопазването. Министър Петров участва в церемония по награждаване на млади лекари, излъчени в кампания на вестник "24 часа".
Наградите са оценка на вашия труд и признание като личност и професионализъм, обърна се към лекарите министър Петров. Той ги призова да бъдат заедно, заедно да работят и да бъдат оптимисти.
В отговор на въпрос за липсата на специалисти в страната министър Петров каза, че това се дължи на големия брой лечебни заведения, на нежеланието на голяма част от специалистите да работят на определени места. Ще се търси решение чрез Наредбата за специализациите и чрез тясна работа с общинските власти, обясни министър Петров.
Министър Петров допълни още, че има обещание от министъра на финансите да се изготви стратегия за държавните болници, както и стратегия за формиране на работните заплати, като вероятно до края на годината ще бъде представена пред парламентарната комисия по здравеопазване.
Проектът за модернизиране на Спешната помощ ще се изпълни, посочи министър Петров. След две години се надявам да има добри центрове с повече транспортни средства, добави той.
Председателят на Народното събрание Димитър Главчев и министър Петров наградиха лекари, заели първите места в класация, извършена от пациенти.