Хамуд подписа договор с Шефилд Уензди

Младокът парафира с "кукумявките" за две години

Суперталантът на Локомотив (Пловдив) - Ияд Хамуд вече официално не е играч на "черно-белите". Днес младокът подписа договор за 2 години с Шефилд Уензди.

В понеделник футболистът ще се присъедини към подготовката на отбора до 18 години на "кукумявките".

В първата седмица 18-годишните таланти на Уензди ще тренират на собствената си база, след което заминават на подготовителен лагер в Португалия. Сега предстои издаването на разрешително за игра от страна на Английската футболна асоциация и в момента, когато това се случи, родният клуб на таланта ще си получи парите от Острова по сметката.

"Всички са много доволни от това, че пристигам в техния клуб, което е голям комплимент за мен. Посрещнаха ме много добре. Доволен съм, че подписах. Всичко е на топ-ниво, много по-добре от българската действителност. Развълнуван съм, защото знам, че това е пътят ми на развитие във футбола.

Много е важно, че в отбора има още двама българи - Преслав Боруков и Стефан Гаврилов, които ще ми помогнат за по-лесната ми адаптация. Но обстановката и организацията на клуба Шефилд Уензди ме мотивират много. Искам да благодаря на Локомотив (Пловдив), на всички хора в клуба и на всички, които са ми помогнали да се развия. Благодаря на треньорите, които са правили много за мене. Локомотив (Пловдив) остава завинаги в сърцето ми, моят първи и роден отбор. Там винаги съм се чувствал като част от едно голямо семейство. Но сега съм амбициран да успея в Англия - страната, в която футболът е издигнат до невероятни висини", заяви щастливият Хамуд.