Нинова пита президента Радев, дали Борисов е изпълнил решенията на КСНС

Политика

27-06-2017, 17:36

Снимка:

bnt.bg/кадър

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Катимерини: Радев подкрепи европейската перспектива на Балканите

На свикания КСНС на 30 май беше взето решение изпълнителната власт да предложи до 20 юни "Интегрирано развитие на сектора "Сигурност"

В писмо до президента Румен Радев председателят на БСП Корнелия Нинова пита дали премиерът Бойко Борисов е изпълнил решенията от Консултативния съвет за национална сигурност. Това съобщиха от политическата формация.
На свикания КСНС на 30 май беше взето решение изпълнителната власт да предложи до 20 юни "Интегрирано развитие на сектора "Сигурност" и разпределение на ресурсите по отделните държавни органи и структури за следващите пет години, е посочено в писмото.
"Моля да ни информирате, изпълнило ли е правителството това решение, което по време на КСНС беше подкрепено от премиера Борисов, и предоставени ли са ви предложенията", се казва в писмото.
По искане на парламентарната група на "БСП за България" в Народното събрание предстои обсъждане на приоритетите на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз. "Във връзка с този дебат, моля, да ни информирате, постъпил ли е при вас доклад от правителството в изпълнение на решението на КСНС", е посочено в писмото до президента.