М. Маринов: Униформените трябва да бъдат обезщетени за всичко, което сами са закупували - bulgaria.utre.bg

М. Маринов: Униформените трябва да бъдат обезщетени за всичко, което сами са закупували

27 юни 2017, 09:18 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    nova.bg/ кадър

Извършителят на бруталното престъпление в София е задържан

Колеги с 25-годишен стаж са потресени от изключително жестокото убийство на студентка, извършено в София. Това заяви в ефира на Нова Телевизия главният секретар на МВР гл. комисар Младен Маринов по казуса със смъртта на 29-годишна жена, чийто труп бе намерен в апартамент в столицата. За престъплението бе задържан приятелят на жертвата.

„Най-вероятният мотив за действията на арестувания е съмнение за изневяра”, обясни Маринов. След като убил половинката си, мъжът тръгнал с колата си към морето. По пътя качил стопаджии, които по-късно пребил и ограбил. Два дни по-късно, обвиняемият е задържан в Созопол.

„Той беше опасен и за други хора", коментира още главният секретар на МВР. И допълни, че има данни, че арестуваният употребява наркотици, както и че посягал и на бившата си половинка.

Гл. комисар Младен Маринов коментира и готвения от полицаи и пожарникари национален протест. „Те имат право да искат увеличение на заплатите. Но това е искане на работещи във всички други сектори в страната”, каза Маринов.

Той е категоричен обаче, че униформените трябва да бъдат обезщетени за всичко, което сами са закупували, за да могат да изпълняват служебните си задължения.

По темата за борбата с битовата престъпност главният секретар на МВР каза, че от встъпването си в длъжност екипът му работи по „създаването на документ за справяне с проблема”.

„Той обаче няма как да бъде решен изцяло. Трябва обаче оптимално покритие на криминалния контингент, който тормози хората по малките населени места”, каза Маринов.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета