Гл. комисар на МВР: Ще анализираме работата на "Икономическа полиция"

За да искаме полицаите да вършат това, което хората очакват, трябва да им предоставим необходимите условия

След като премиерът и главният прокурор отправят критики към работата на "Икономическа полиция", вероятно имат основания. Ще направя анализ и ще предприема съответните действия. Това заяви пред журналисти главният комисар на МВР Младен Маринов след днешното Национално съвещание на ръководството на МВР.
Той заяви, че проблемът с униформите трябва да се реши и полицаите, които не са получили, а са вложили свои средства, трябва да се обезщетят.
"За да искаме полицаите да вършат това, което хората очакват, трябва да им предоставим необходимите условия", допълни Маринов.
Главният секретар каза още, че всяка седмица се назначават нови полицаи, но трябва време за резултати и попълване на свободните позиции.
По думите на Маринов в сравнение с миналата година, нивата на всички видове престъпления са намалели. Като слабо място в системата на МВР той отбеляза отношението към гражданите при административните услуги и към жертвите на престъпление. Главният секретар подкрепи идеята на вътрешния министър Валентин Радев външен одит да покаже къде са проблемите в администрацията на МВР и как да се решат те.