Цветанов се срещна със зам.-председателя на Групата на ЕНП - bulgaria.utre.bg

Цветанов се срещна със зам.-председателя на Групата на ЕНП

26 юни 2017, 15:27 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    Пресцентър ГЕРБ

Естебан Гонзалес Понс: Силният глас на България се чува в цяла Европа

Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов проведе работна среща със заместник-председателя на Групата на Европейската народна партия (ЕНП) в Европейския парламент Естебан Гонзалес Понс, съобщава пресцентърът на ГЕРБ. Двамата разговаряха в рамките на 25-тата Среща на върха на председателите на парламентарните групи от ЕНП в националните парламенти на ЕС и Европейския парламент в Брюксел.

Като заместник-председател Групата на ЕНП, отговарящ за правните въпроси, вътрешните работи и Брекзит, Естебан Понс поздрави премиерът Бойко Борисов за успешното формиране на стабилно правителство и подчерта изключителната необходимост България да остане стабилна зона на Балканите, предвид политическите процеси в останалите страни на Балканите. "Силният глас на България се чува в цяла Европа и ролята на страната ви е от изключителна важност за гарантирането на стабилността в целия регион", каза още Понс.

Двамата обсъдиха също европейската перспектива пред Западните Балкани и общите усилия на страните-членки за справяне с бежанските потоци към Европа. Испанският евродепутат поздрави Цветан Цветанов и за успешното партньорство и съвместните акции между испанските и българските служби по време на мандата му като вицепремиер и министър на вътрешните работи.

Цветан Цветанов запозна зам.-председателя на Групата на ЕНП с политическите процеси в България и с предприетите законодателни реформи от страна на управляващото мнозинство в Народното събрание. Цветанов акцентира и върху нуждата от разработването на единни европейски гаранции за трудовите и всички останали права на българските и всички европейски граждани, които живеят или работят във Великобритания, за периода след Брекзит.

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов и Естебан Понс, който е избран от Валенсия (Испания), обсъдиха и доброто партньорство между ГЕРБ и Испанската народна партия. Двамата се обединиха около извода, че двете партии могат да предложат успешния модел на сътрудничество по време на избори в двете страни и на други партии от семейството на ЕНП.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Политика