МВР дължи близо 30 млн. лв. на служителите си под формата на облекло - bulgaria.utre.bg

МВР дължи близо 30 млн. лв. на служителите си под формата на облекло

26 юни 2017, 09:22 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    nova.bg/ кадър

Складовете са пълни със зимни униформи, които няма да стигнат за всички служители

„В протеста на 5 юли ще участват полицаи, които не са на работа. Очакваме в него да се включат между 8 и 10 хиляди служители. Възможно е да са и много повече”, каза в ефира на Нова Телевизия Илия Кузманов, зам.-председател на Синдикалната федерация на служителите в МВР.

Относно информацията, че служителите на полицията сами си купуват облеклото Кузманов заяви, че за периода 2011-2015 г. МВР дължи като неосигурени дрехи на служителите 29.5 милиона лева. „Това означава, че колегите са подпомогнали системата с 30 млн. лева”, заяви той.

Относно информацията, че складовете са пълни с униформи Кузманов уточни, че там има зимни униформи и то не за всички служители. „Колегите и тази година ще си купят само фланелките, с които да работят през лятото, за да им бъде комфортно”, добави той.

Според него не е коректно държавата по този начин да рекетира служителите на МВР – с поддръжката на техника и закупуването на дрехи. „Администрацията в МВР е необходима. Ако бъде сведена под тези нива ще е фатално за системата”, смята той.

Кузманов добави, че много биха искали да имат разговор с премиера Бойко Борисов. „Надяваме се тази среща да бъде преди протеста, защото след това ще е безсмислена”, категоричен беше той.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета