Семинар за консултанти и съветници по кариерно развитие на хора в неравностойно положение

Парите

25-06-2017, 12:00

Снимка:

Пресцентър Русенски университет

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Посрещане на русенския участник в Shell eco-marathon

Самите консултанти работят с групи в неравностойно положение като мигранти, ниско квалифицирани, трайно безработни

Проектът „ЗА РАВЕН СТАРТ В ПРОФЕСИЯТА“ (FAIRGUIDANCE), по който работи екип от Русенския университет, ръководен от проф. Николай Михайлов, ще завърши със семинар на 26.06.2017 г. от 09,00 ч., в Зала 2 на Канев център на Русенския университет. По проекта бяха създадени материали за подготовка на консултанти и съветници по кариерно развитие на хора в неравностойно положение.

На форума, подготвен от двамата български партньори по проекта - Русенския университет и Териториалната организация на научно-техническите съюзи, Русе - ще бъдат представени резултатите от двугодишната дейност на екипите, които създадоха Ръководство и електронна платформа за обучение на кариерни консултанти, както и онлайн библиотека и уеб-сайт на проекта.

Ръководството за обучение на кариерни консултанти FairGuidance предлага полезна информация, иновативни подходи, методи и инструменти за подкрепа на клиенти чрез индивидуални оферти и стратегии за консултиране. Самите консултанти работят с групи в неравностойно положение като мигранти, ниско квалифицирани, трайно безработни и други маргинализирани групи и имат за цел да улеснят достъпа им до пазара на труда и да ги подпомогнат в подготовката им за кандидатстване за работа. Ръководството, както и останалите продукти по проекта, ще бъде достъпно на сайта www.fairguidance-project.eu на английски, български, немски и румънски език. С дейността по проекта на българските партньори, можете да се запознаете на сайта на български, създаден от Русенския университет: http://fairguidance.eu

            За участие в семинара са поканени представители на заинтересовани институции като Областна администрация, Дирекция Регионална служба по заетостта, Бюро по труда, Социално подпомагане, Регионално управление на образованието, училища и обучаващи фирми, НПО и представители на бизнеса. Те ще получат екземпляр от Ръководството за обучение и указания за използването му както и информация за възможностите, които предоставят всички материали по проекта.

            Проект „За равен старт в професията“ (FAIRGUIDANCE 2015-1-de02-ka202-002527) е стратегическо партньорство, финансирано от Европейската комисия, програма „Еразъм+“ с продължителност септември 2015 г. - август 2017 г. Русенският университет „Ангел Кънчев“ и Териториалната организация на научно-техническите съюзи от Русе са партньорите от българска страна. Участниците от Германия са Министерството на образованието, младежта и спорта на провинция Баден-Вюртемберг и компанията „Обучение в екип“, ООД, Тюбинген (координатор на проекта). От Румъния партнират AMFSS – социална институция, ANOFM – Окръжна агенция по заетостта в Галац и AIDRom – църковна асоциация в  Букурещ.