Работна среща по проект за опазване на почвите в България

Новините

23-06-2017, 15:43

Снимка:

Пресцентър РУ

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Испански песни, танци и сценки представят учениците от СУЕЕ – Русе

Ръководителят на екипа, Брайън Гогин, ще говори за икономическите аспекти при приложение на технологиите

Проектен екип на Русенския университет „Ангел Кънчев“, с ръководител доц. Георги Митев и научен консултант проф. Харолд ван Ес от университета Корнел, САЩ организира трета годишна работна среща по проект AGR0042.20140328 „ Опазване на почвите в България“, на 27.06.2017 г. от 10,00 ч. в зала 2 на Канев център, Русенски университет.

Интересни моменти в развитието на земеделието ще бъдат споделени с участниците в срещата от изследователите в екипа. Новото в срещата ще бъде, че тази година фермерите, които предоставиха земя за изпитване в реални условия на новите технологии, предложени от специалистите на Русенския университет, ще споделят впечатленията си и резултатите от проведените опити. Ще чуем и представители на фирмите, които осигуряват ресурсно тези опити с машини, семена и др.

Ръководителят на екипа, Брайън Гогин, ще говори за икономическите аспекти при приложение на технологиите за опазване на почвите, а професор Харолд ван Ес, Президент на Асоциацията на  агрономите в САЩ, ще представи някои технически аспекти от приложението на зелените култури, значението им за опазване на почвите и повишаване на добивите, и ще проведе структурирана дискусия с участниците по обсъжданите теми.

Срещата ще приключи с разглеждане на лабораторията „ Управление на почвените и водни ресурси в земеделието“, където ще бъде представено оборудване за анализ на почвите. Неформалните срещи с фермери и гости на събитието ще дадат възможност за обсъждане на конкретни проблеми и набелязване на бъдещи съвместни дейности по опазване на почвите и повишаване на добивите, както в рамките на оставащата година по проекта, така и в дългосрочен план.