Премиерът Борисов проведе работна среща с канцлера Меркел

Политика

23-06-2017, 12:27

Снимка:

facebook

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Борисов се срещна с премиера на Швеция Стефан Льовен

Меркел: Бъдещето на ЕС с 27 страни-членки е приоритетно в сравнение с въпроса за преговорите с Великобритания за Брекзит

Премиерът Бойко Борисов проведе работна среща с федералния канцлер Ангела Меркел.  На нея те са обсъдили сигурността по граничните райони на България със страните извън ЕС както и предстоящото българско председателство на Съвета на ЕС, сподели премиерът в социалната мрежа Фейсбук.

“Бъдещето на ЕС с 27 страни-членки е приоритетно в сравнение с въпроса за преговорите с Великобритания за Брекзит“. Това заяви за срещата на Съвета на Европа германският канцлер Ангела Меркел във вчерашния ден, съобщи агенция “Франс прес“, цитирана от БТА.

“За мен оформянето на бъдещия облик на 27-те членове е приоритетен въпрос в сравнение с въпроса за преговорите с Великобритания за нейното излизане от ЕС. Искаме разговорите да бъдат проведени в добър тон и дух, но ние трябва да се съсредоточим преди всичко върху бъдещето на 27-те“, обясни Меркел.

С федералния канцлер Angela Merkel проведохме работна среща в Брюксел. Обсъдихме сигурността по граничните райони на Бъл...

Публикувахте от Бойко Борисов в 23 юни 2017 г.