Министър Кралев откри Международен семинар за съдии по лека атлетика в Самоков - bulgaria.utre.bg

Министър Кралев откри Международен семинар за съдии по лека атлетика в Самоков

22 юни 2017, 10:55 | bulgariautre.bg
  • Снимка:
    ММС

    Министър Кралев откри Международен семинар за съдии по лека атлетика в Самоков

Събитието е организирано от Асоциацията на балканските атлетически федерации(АБАФ)

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри международен семинар за съдии по лека атлетика, който се провежда в Самоков.
Събитието се организира от Асоциацията на балканските атлетически федерации (АБАФ), чийто президент е Добромир Карамаринов със съдействието на Европейската атлетическа асоциация (ЕАА) и Международната асоциация на атлетическите федерации (ИААФ).
„България разполага с отличен съдийски екип, който под ръководството на проф. Апостол Славчев доказа своя професионализъм по време на множеството престижни състезания, които се проведоха у нас. Страната ни е с много добри позиции в международната атлетика и заслужено получи доверието да организира това събитие, в което участват 40 съдии от 14 държави. Сигурен съм, че семинарът ще бъде полезен за всички Вас и Ви пожелавам успешен престои в България“, заяви Кралев.
Министърът подчерта още, че Самоков винаги е бил гостоприемен домакин на атлетически прояви, като тук се проведоха Европейско първенство по кроскънтри (декември 2014 г.), семинар по "Детска атлетика" на ИААФ (октомври 2013 г.), Европейско първенство по планинско бягане (юни 2013 г.), а местният атлетически клуб "Рилски атлет" - Самоков ежегодно провежда атлетически състезания на шосе или по кроскънтри.
Семинарът се води от ръководителя на съдийската колегия на Българската федерация по лека атлетика проф. Апостол Славчев (България) и Надя-Бут Хосайн (Беларус). Участниците в него ще положат изпит, след които ще вземат международна квалификация на съдии - 1-ва степен.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Спорт